top of page

ממחשבות שליליות למחשבות חיוביות - כמקדמי יעדי ארגון


העידן הנוכחי, הציף בפני האנשים הרבה מחשבות שליליות, מטרידות ופסימיות. עד כדי כך, שחלק מהאנשים חווים דיכדוך, עצבות, ירידה באנרגיות ועוד. מחשבות אלו פוגעות באדם, במשפחתו ובמקום עבודתו. אי לכך, חשוב לתת לעובדים כלים שיעזרו להם לנהל את המחשבות שלהם, להתמודד עם מחשבות שליליות ואף להמיר אותן למחשבות חיוביות ומקדמות, ובכך להחזיר להם את יכולת הבחירה והשליטה על מצבם הרגשי והתפקודי, להפחית את רמות המתח שלהם, לשפר את החוסן והמוטיבציה בעבודה ובאופן הזה הם יצליחו גם להשיג את יעדי הארגון באופן מיטבי.


דוגמאות לתועלות ארגוניות לשינוי גישה של עובדים ( ממחשבות שליליות למחשבות חיוביות):


פרודוקטיביות של עובדים: פרודוקטיביות מוגברת בעבודה קשורה לחשיבה חיובית ולביצועים טובים יותר בעבודה. כאשר עובדים שומרים על השקפה חיובית, יש סיכוי גבוה יותר שהם ייגשו למשימות בהתלהבות, ביצירתיות ובמחשבה לפתרון בעיות. זה יכול להוביל לרמות גבוהות יותר של פרודוקטיביות ותוצאות טובות יותר.



עבודת צוות ושיתופי פעולה רבים: חשיבה חיובית מטפחת מערכות יחסים טובות יותר בין חברי הצוות. כאשר עובדים חושבים בצורה חיובית, יש סיכוי גבוה יותר שהם יתקשרו בינהם ביעילות, יתמכו וישתפו פעולה עם עמיתיהם ויתרמו לאווירת צוות חיובית.



מיומנויות אפקטיביות לפתרון בעיות: חשיבה חיובית יכולה לשפר את מיומנויות פתרון הבעיות שכן היא עוזרת לעובדים לגשת לאתגרים באופטימיות. באמצעות חשיבה חיובית, עובדים נוטים יותר לחפש פתרונות, לחשוב בצורה יצירתית ולהתגבר על מכשולים בצורה יעילה יותר.

אסטרטגיות ארגוניות המקדמות חשיבה חיובית בעבודה ותורמות לקידום יעדי הארגון:


1. עודדו סביבת עבודה חיובית: טפחו תרבות ארגונית של שיח חיובי על ידי קידום תקשורת פתוחה, הכרה בהישגים/הצלחות, עודדו עובדים לתמוך ולפרגן אחד לשני.

חברת Salesforce ידועה בתרבות הממוקדת בעובדים שלה ובהתמקדות ברווחת העובדים ובאושרם. הם משקיעים ביצירת סביבת עבודה חיובית המקדמת אופטימיות, שיתוף פעולה ושביעות רצון העובדים.


2. תנו משוב מקדם למידה והתפתחות: במקום להתמקד אך ורק במה שהעובדים עושים לא נכון, ספקו משוב שמדגיש את החוזקות שלהם ואת התחומים לשיפור.

עזרו להם לראות את הפוטנציאל שלהם לצמיחה והתפתחות.


3. הגדירו יעדים ריאליים: עזרו לעובדים להגדיר יעדים ברי השגה המתואמים עם הכישורים והיכולות שלהם.חלקו יעדים גדולים יותר למשימות קטנות יותר וניתנות לביצוע, שיכולות לספק תחושה של התקדמות,הישג והצלחות.


4. הציעו תמיכה ומשאבים: ספקו לעובדים את הכלים, ההכשרה והמשאבים הדרושים כדי להצליח בתפקידיהם. עובדים בעלי תחושת מסוגלות לביצוע התפקיד שלהם,שומרים על אנרגיות חיוביות וסביבת עבודה חיובית.


5. הראו דוגמא אישית: הוו דוגמא אישית של חשיבה והתנהגות חיובית. הפגינו אופטימיות, אנרגיות חיוביות, פרגון וחשיבה מכוונת פתרונות, היכולים לעורר את העובדים לאמץ את אותה גישה.


6.חגגו הישגים: יש להכיר ולחגוג באופן קבוע את הישגי העובדים,השגים גדולים וקטנים כאחד. חגיגת הישגים עוזרת להגברת האוירה הארגונית החיובית.


7. ספקו הזדמנויות לרכישת מיומנויות של חשיבה חיובית: הציעו הזדמנויות למידה ופיתוח, כגון תוכניות הכשרה, סדנאות וחונכות בנושא חשיבה חיובית, כדי לעזור לעובדים לשפר את המיומנויות והגישה לחשיבה חיובית.


במגוון ארגונים העברתי סדנאות בנושא: ניהול מחשבות לצוותים שהארגון זהה שקיים צורך בהנעתם,מניעת שחיקה,הגברת שיתופי פעולה בין ממשקים ואפילו ל"happy hour".


חברת נטפליקס: נטפליקס שמה דגש חזק על יצירת תרבות עבודה חיובית ובעלת ביצועים גבוהים. הם נותנים עדיפות לאוטונומיה של עובדים,אמון וחיוביות כדי לטפח חשיבה חיובית ולהניע את הצלחת העובדים.


8. פרסמו סיפורי הצלחה: ארגונים נוהגים לחקור כישלונות וטעויות. אך המחקרים מראים כי הלמידה האפקטיבית ביותר הינה דרך הצלחות. פרסמו בארגונים הצלחות של עובדים,פרויקטים ותהליכי עבודה.


לסיכום, ניתן לראות בשטח ובמחקרים כי חשיבה חיובית חשובה לעובדים מכיוון שהיא משפרת את רווחתם האישית, הפרודוקטיביות שלהם , עבודת הצוות ויכולות פתרון הבעיות ובכך נוצרת תרבות ארגונית חיובית המקדמת את יעדי הארגון.














bottom of page