top of page

הקשר בין תקשורת חיובית בעבודה להשגת יעדי הארגון



תקשורת חיובית חיונית לטיפוח סביבת עבודה חיובית ופרודוקטיבית.

תקשורת חיובית בעבודה נחקרה בהרחבה, ומחקרים מראים באופן עקבי מתאם גבוה בין תקשורת חיובית לבין השגת יעדי הארגון.


רצ"ב דוגמאות למחקרים המדגישים את החשיבות והקשר בין יצירת תרבות ארגונית של תקשורת חיובית בין עובדים/מנהלים ליתר העובדים/מנהלים בארגון להשגת יעדי הארגון, הצלחה עסקית ושימור עובדים:


1. מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Applied Psychology מצא כי תקשורת חיובית בין חברי הצוות השפיעה לטובה על ביצועי הצוות והשגת מטרותיו. המחקר הדגיש את החשיבות של התקשורת החיובית והתמיכה של חברי הצוות אחד בשני- פרמטרים שתרמו לפרודוקטיביות הארגונית הכוללת.


2. מחקר נוסף שפורסם ב-International Journal of Business Communication בחן את ההשפעה של תקשורת חיובית על מעורבות עובדים ותוצאות ארגוניות. התוצאות הצביעו על כך שתקשורת חיובית ניבאה באופן מובהק את מעורבות העובדים, ובכך גם לפרודוקטיביות והשגת יעדים.


3. מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Occupational and Organizational Psychology חקר את הקשר בין תקשורת חיובית לביצועים בעבודה. המחקר מצא שעובדים שחוו תקשורת חיובית דיווחו על רמות גבוהות יותר של שביעות רצון בעבודה והיו בעלי סיכוי גבוה יותר להשיג את יעדי הביצועים והיעדים הארגוניים שלהם.


4. מחקר שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה, ברקלי, הדגיש את תפקידה של תקשורת חיובית במנהיגות יעילה. המחקר הראה כי מנהלים שהפגינו התנהגויות תקשורת חיוביות, כגון הקשבה פעילה, מתן משוב והבעת הערכה, הצליחו יותר להניע ולעורר את הצוותים שלהם להשיג יעדים ארגוניים.



לאור האמור לעיל, רצ"ב המלצות שניתן ליישם לטובת טיפוח תקשורת חיובית בעבודה:


1. בחרו את המדיום הנכון: בעידן הדיגיטלי של היום עומדים לרשותנו מגוון ערוצי תקשורת. חשוב לבחור את המדיום המתאים לכל סיטואציה הדורשת תקשורת בין העובדים. במקרים מסוימים, שיחה פנים אל פנים עשויה להיות יעילה יותר כדי לבנות קרבה ולהתייחס לנושאים רגישים. במקרים אחרים, דואר אלקטרוני או הודעות מיידיות עשויים להתאים לעדכונים מהירים או לעניינים לא דחופים. בחירת המדיום הנכון מבטיחה תקשורת ברורה ואפקטיבית תוך התחשבות בהעדפות ובצרכים של האנשים המעורבים.


2. טפחו אווירה ארגונית חיובית: אוירה ארגונית בה העובדים והמנהלים מרגישים בנוח לבטא את המחשבות, הדעות והרעיונות שלהם, תוך כדי עידוד דיאלוג פתוח, לא שיפוטי ומכבד.


3. שימו לב לשפת הגוף שלכם: תקשורת אינה קשורה רק למילים, אלא כוללת גם רמזים לא מילוליים כמו הבעות פנים, שפת גוף וטון דיבור. ודאו שהתקשורת הבלתי מילולית שלכם מכבדת את האחר: טון דיבור מכבד, מבט עיניים מקרב ( לא משפיל ובטח לא מזלזל).


4. מערכות יחסים ועבודת צוות: עודדו קשרים חיוביים בין עובדים ובין מנהלים באמצעות שיתופי פעולה ביום יום , טפחו עבודת צוות, ויוזמות לפרוייקטים חותכי צוותים/מחלקות . טפחו סביבה שיתופית על ידי קידום עבודת צוות ועידוד דיאלוג פתוח. צרו הזדמנויות לסיעור מוחות, שיתוף רעיונות ופתרון בעיות יחד.


5. שפה חיובית: בחרו מילים חיוביות " ומרימות" בזמן שיחה פיזית או דיגיטלית, כולל בדיונים. התמקדו בחוזקות ובהישגים של אחרים, והימנעו משפה שלילית או גנאי.


6. הביעו הערכה: תתנו משוב והערכה חיוביים , פרגנו למאמצים של הקולגות שלכם. הביעו הכרת תודה על תרומתם והישגיהם, הן באופן פרטי והן בפומבי.


7. פתרו קונפליקטים בכבוד: מחלוקות הן חלק בלתי נפרד מהחיים ובכל מקום עבודה. רצוי לנהל את הקונפליקט בצורה מכבדת ובונה. תרגלו טכניקות יעילות לפתרון קונפליקטים, כגון הקשבה פעילה, אמפתיה ומציאת בסיס משותף.


8. טפחו סביבה תומכת: צרו אווירה בה עובדים ומנהלים מרגישים בנוח לשתף בקשיים ובדילמות, לבקש עזרה ולשאול שאלות. עודדו תרבות של תמיכה, הכלה ואמפתיה.


רצ"ב דוגמאות לארגונים וחברות המשקיעים בטיפוח תקשורת בינאישית בין העובדים:


1. גוגל

גוגל ידועה בדגש שלה על יצירת סביבת עבודה שיתופית. הם משקיעים בתוכניות ויוזמות שונות לקידום תקשורת אפקטיבית בין העובדים, כגון פעילויות גיבוש צוות, פריסות משרדים פתוחים והדרכות קבועות בתקשורת.


2. פייסבוק

פייסבוק שמה דגש חזק על טיפוח תקשורת בין אישית בין עובדיה. הם מספקים כלים ופלטפורמות שונות לעידוד שיתוף פעולה, כגון Workplace by Facebook, המאפשר לעובדים להתחבר, לשתף רעיונות ולשתף פעולה בפרויקטים.


3. מיקרוסופט

מיקרוסופט מקדמת תרבות של תקשורת פתוחה ושיתוף פעולה בין עובדיה. הם משקיעים בתוכניות כמו "Microsoft Teams" כדי להקל על תקשורת בזמן אמת, פגישות וירטואליות ושיתוף קבצים בין העובדים.


Zappos .4

קמעונאית מקוונת של נעליים ובגדים, ידועה בתרבות החברה הייחודית שלה ששמה דגש על יחסים בינאישיים חזקים. הם משקיעים בפעילויות גיבוש צוות, אירועים חברתיים ותוכניות הכשרה כדי לקדם תקשורת אפקטיבית ולבנות קשרים חזקים בין העובדים.


Airbnb .5

מכירה בחשיבות של טיפוח תקשורת בין אישית בתוך הארגון שלה. הם משקיעים ביוזמות שונות כמו תוכניות חונכות, פעילויות לבניית צוות, ומפגשי משוב קבועים כדי לקדם שיתוף פעולה ותקשורת אפקטיבית בין העובדים.


Pixar - Pixar Animation Studios .6

שמים דגש חזק על טיפוח סביבה שיתופית ותקשורתית בין עובדיה. הם משקיעים בתוכניות כמו "אוניברסיטת פיקסאר" המציעות הכשרה במיומנויות תקשורת ושיתוף פעולה יעילים כדי לשפר את התהליך היצירתי הכולל.



bottom of page